пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

Презентація міської Школи передового досвіду « Ефективний учитель» Панорама педагогічних ідей.


Міська Школа передового педагогічного досвіду «Ефективний учитель» провела презентацію своєї роботи за п’ять років «Панорама педагогічних інновацій» з теми «Інноваційна діяльність вчителя в умовах реформування змісту початкової освіти». На презентацію були запрошені вчителі початкових класів, керівники шкільних та міських МО, заступники директорів з навчально-виховної роботи в школі І ступеня, методисти та вихователів ДНЗ.
З вітальним словом перед учасниками семінару виступила методист міського методичного кабінету Кострикіна Валентина Василівна.
Семінар розпочався з теоретичного блоку - доповіді керівника ШПД Головачової Ірини Анатоліївни про підсумки роботи Школи передового досвіду « Ефективний учитель».
Практичний блок відкрився цікавими рекламами презентаціями новітніх технологій «Веб – квест», « Коучинг -технологія в освіті», «ТРВЗ у початковій школі». Кожна група прорекламувала так свою новітню технологію, що зацікавила і залучила до активної роботи. Усі учасники, об’єднавшись у три групи, змогли потрапити на майстер-класи з використання коучинг-технології, проведення веб - квесту та ТРВЗ.
Презентацією «Коучинг як нова технологія в освіті» Цехмістро Олена Миколаївна ознайомила учасників з тим, що таке коучинг, що він дає, яка його мета, принципи і у чому полягає різниця коучинга від інших методів.
Воробйова Анжеліка Олександрівнана практиці показалаурок –дослідження по темі «Буквы ё-о после шипящих вкорне» по методиці коучинга.
Вдало була проведена практична робота зі слухачами Головачовою Іриною Анатоліївною «Коучинговый подход в обучении как технология современного образования». Переглянули уривок мультфільму « Мауглі» - « Чим коуч відрізняється від учителя». На завершення кожен отримав буклет « Коучинг як нова технологія в освіті». Майстер – клас « Веб - квест».
Бурлака Олена Іванівна представила презентацію «Технологія Веб – квесту». Практичну роботу «Створення Веб – квесту в Інтернет просторі» провела Щвець Ірина Григорівна. Заняття проходило у формі групової роботи. Слухачі об’єдналися у три групи «Журналісти», «Фотографи» і «Фольклористи» та отримали завдання. Усі вони працювали над створенням електронного сайту «Моя країна – Україна», користуючись Інтернет-ресурсами. По закінченню майстер-класу кожному вручили сертифікат учасника Веб-квесту «Моя країна – Україна», де вказана електронна адреса створеного ними сайту.Підсумок роботи підвела Тріленко Лариса Іванівна, яка чітко відмітила що дає Веб-квест і які його переваги.
Що таке «ТРВЗ педагогіка»? Де її використовують? На ці та інші питання дала вичерпну відповідь Бесараб Віта Михайлівна. Прийом фантазування «ТРВЗ педагогіка», методику складання казки на практиці провела Галка Юлія Сергіївна. Желдакова Ольга Миколаївна підвела підсумок і вручила кожному учаснику буклет «ТРВЗ педагогіка », в якій розкриті основи складання казки.
Психолог Тюріна Ірина Геннадіївна з усіма учасниками семінару провела тест «Який ваш творчий потенціал?». Присутні мали змогу переглянути фільм-притчу «Все у твоїх руках».
По завершенню семінару під керівництвом методиста міського методичного кабінету Кострикіної Валентини Василівни працював «Відкритий мікрофон», де обговорювалися та підводилися підсумки семінару, учасники ділилися своїми враженнями. Активними були як досвідчені педагоги, так і молоді колеги.

Немає коментарів:

Дописати коментар